Swedish flag SEKcheckout
close
Men Women Junior

   Copyright 2018 Ridebrain
   All rights reserved.

   Our site uses cookies. By browsing you agree to and accept our  cookie policy.

   Extremskidåkarens egna lift i Åre

   Extremskidåkarens egna lift i Åre

   Posted by Simon Tjernström

   Photos by Simon Sjörén

   2020-01-12 16:00

   Efter en karriär knökfull med X-Games-medaljer, världsmästartitlar, Mästarnas Mästare-deltagande och hyllade filmdelar har en av världens mest kompletta skidåkare skiftat fokus.

   Jämtlänningen Henrik Windstedt har alltid varit hemmakär, men Åres skidbackar duger inte (bara) åt skidälskaren. Liftar som stänger tycktes vara kraftigt begränsande för skidåkaren som har tävlat i alpint, puckelpist, skicross, park och friåkning. Den senaste kategorin lyckades Henrik knipa världsmästartiteln i 2008.

   Med solceller ska Henrik Windstedt nu bygga vad som kan vara världens första solcellsdrivna skidpark.

   Turligt nog hade han en perfekt lutning på gården hemma, så när en lift skulle skänkas bort i Saltsjöbaden höll han inte på hanen.

   – Det känns så oerhört kul och framåtsträvande med en skidpark som drivs av solen. Jag drivs av att se mina barn och kompisar ha kul tillsammans, som man alltid har på ett par skidor. Det är därför jag bygger den här parken. Solceller möjliggör en revolution i energiförsörjning för mig och jag antar att det inte finns några begränsningar för vad den här tekniken kommer att kunna göra de kommande deccennierna.

   Följ med på en fartfylld säsong av Windstedt stories och se hur solen arbetar jämte Henrik Windstedt för att bygga hans drömpark.

   Share: