Do you need help? Let us guide you find the right gear.
Call us: +46-768 66 60 06
E-Mail us: info@ridebrain.com
checkout

Checkout

Your cart is empty


Total: 0 SEK

includes shipping: 0 SEK

Remove all products from cart
close

Copyright 2018 Ridebrain
All rights reserved.

Extremskidåkarens egna lift i Åre

Extremskidåkarens egna lift i Åre

Posted by Simon Tjernström

Photos by Simon Sjörén

2020-01-12 16:00

Efter en karriär knökfull med X-Games-medaljer, världsmästartitlar, Mästarnas Mästare-deltagande och hyllade filmdelar har en av världens mest kompletta skidåkare skiftat fokus.

Jämtlänningen Henrik Windstedt har alltid varit hemmakär, men Åres skidbackar duger inte (bara) åt skidälskaren. Liftar som stänger tycktes vara kraftigt begränsande för skidåkaren som har tävlat i alpint, puckelpist, skicross, park och friåkning. Den senaste kategorin lyckades Henrik knipa världsmästartiteln i 2008.

Med solceller ska Henrik Windstedt nu bygga vad som kan vara världens första solcellsdrivna skidpark.

Turligt nog hade han en perfekt lutning på gården hemma, så när en lift skulle skänkas bort i Saltsjöbaden höll han inte på hanen.

– Det känns så oerhört kul och framåtsträvande med en skidpark som drivs av solen. Jag drivs av att se mina barn och kompisar ha kul tillsammans, som man alltid har på ett par skidor. Det är därför jag bygger den här parken. Solceller möjliggör en revolution i energiförsörjning för mig och jag antar att det inte finns några begränsningar för vad den här tekniken kommer att kunna göra de kommande deccennierna.

Följ med på en fartfylld säsong av Windstedt stories och se hur solen arbetar jämte Henrik Windstedt för att bygga hans drömpark.

Share: